Victoria (New South Wales), 9 januari 2018.

Athletes Craig Burns and Luke Sullivan have become one of the first gay couples to marry after Australia’s same-sex marriage law came into effect. The pair tied the knot just minutes after midnight on January 9, a month after the country’s Parliament voted to pass The Marriage Act.

De atleten Craig Burns en Luke Sullivan zijn het eerste paar geworden dat in het huwelijk trad,  nadat de wet die het huwelijk openstelt voor paren van hetzelfde geslacht in Australië vandaag in werking trad. Het paar is een paar minuten na middernacht getrouwd op 9 januari 2018. Precies een maand nadat het Federale Parlement het huwelijk openstelde voor paren van hetzelfde geslacht. 

De vader van Luke vertelde dat hij en zijn vrouw pas over homoseksualiteit waren gaan nadenken, toen zijn zoon ‘uit de kast’ kwam. Hij zei ook dat dat de reden is waarom Australië relatief laat het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht openstelde. Pas nadat zij er mee geconfronteerd werden, begonnen zijn ouders over homoseksualiteit na te denken. 

Bron: Pinknews.co.uk; Vertaling: MT.