Washington DC, January 14th 2018.

Ribbon was named as one of three male figure skaters who will skate for the US in Pyeongchang, South Korea. As well as being the first out gay man to compete for the US in the Winter Olympics, the 28-year-old will also be the oldest American figure skater since 1936

“I think in this day and age, it’s so important for you to be proud of who you are,” Ribbon told reporters last week. “I can’t believe I am where I am today. I was just a little gay kid in the middle of nowhere Pennsylvania. “Growing up I didn’t have a lot of role models. I said if I was ever given a platform and had a chance I would share my story.”

Washington DC, 14 januari 2018. Ribbon werd als een van de drie figuur schaatsers genoemd die namens de VS op de komende Olympische Winter Spelen in Peyongchang (Zuid Korea) zal uitkomen. Hij is de eerste figuur schaatser die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt, maar hij is ook de oudste Amerikaanse figuur schaatser sinds 1936. 

“Ik denk dat het vandaag de dag erg belangrijk is om trots te zijn op wie je bent”, vertelde Ribbon vorige week aan journalisten. “Ik kan het bijna niet geloven waar ik vandaag de dag al ben. Ik was maar een klein jongetje dat opgroeide op het platteland van Pennsylvania. Daar opgroeiende had ik niet veel rol-modellen. En ik heb toen gezegd, dat als ik ooit een platform zou krijgen en een kans kreeg om te vertellen, dat ik dan mijn verhaal zou delen”. 

Bron: Pinknews.co.uk; Vertaling: MT.