New York, 8 september 2017.

Een Amerikaanse computer met Kunstmatige Intelligentie (KI of in het Engels AI) kan homoseksualiteit detecteren aan de hand van gezichtsbepalingen, zeggen onderzoekers van de Stanford Universiteit.

Het onderzoeksteam van Stanford Universiteit gebruikte een soort van kunstmatige intelligentie met algoritmen om meer dan 35000 beelden van gezichten te bestuderen, die zij hadden verzameld van een VS dating site. Deze studie zegt dat een gezicht meer informatie bevat omtrent seksuele oriëntatie dan kan worden bemerkt en geïnterpreteerd door het menselijke brein.

Volgens het team kon de computer 81% van de homo-mannen en 74% van de lesbische vrouwen ontdekken, tegen 61% door natuurlijke mannen en 54% door dito vrouwen.

De onderzoekers claimen dat hun studie in lijn ligt met de theorie dat in een prenataal stadium een hormoon de seksuele oriëntatie bepaald.

Hetero-individuen lijken meer overgewicht te hebben dan lhbt’ers. Volgens de onderzoekers hebben homo-mannen en lesbo-vrouwen vaker niet-geslachts typische lichaamsvormen, gezichtsuitdrukkingen en verzorgen zich beter.

Lees meer over dit artikel op www.skynews.co.uk