PERSBERICHT Amsterdam, juni 2018

CIRCUS REVE: GERARD REVE EVEN TERUG IN GREONTERP

Literaire komedie over een van de grootste schrijvers die Nederland heeft gekend

22 – 26 augustus 2018 | Greonterp | Friesland

Van 22 t/m 26 august 2018 is CIRCUS REVE in een tent op locatie in Greonterp, Friesland te zien.

Circus Reve is geschreven door schrijver, criticus en Reve-kenner Arie Storm en wordt geregisseerd door Marijke Schermer. Het initiatief voor deze voorstelling is van de jonge actrice Lilou Dekker (in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) die de voorstelling speelt samen met drie voormalige klasgenoten. In een halfopen tent, reizend naar twee van zijn voormalige woonplaatsen, Betondorp en Greonterp, brengen zij Reve terug naar zijn oorsprong. Voor Reve-liefhebbers een feest der herkenning en voor nieuw publiek en jonge generaties een kennismaking met een van de grootste schrijvers die Nederland heeft gekend: Gerard Reve.

Circus Reve vertelt het verhaal van Francisco en Bernard, twee jonge vrienden, die verdwalen in Betondorp waar ze een vaag figuur tegenkomen, een soort schim. Dit blijkt de geest van Gerard Reve te zijn. Zonder de schrijver echt te kennen, worden de jongens aangestoken door zijn taal en levensgevoel. Voor Reve ondertussen veranderen deze jongens van nu in personages uit zijn werk en leven. Ze dwalen door de Amsterdamse volkswijk van Reves jeugd en reizen vanuit daar verder naar Greonterp, Friesland – en verder. De drie worden vergezeld door een onbekende vrouw die zich voorstelt als fan van de schrijver. Als enige beseft zij dat er snelheid geboden is bij hun ontdekkingsreis naar wat verloren dreigt te gaan: het werk en de taal van een groot schrijver.

tekst Arie Storm regie Marijke Schermer spel Huib Cluistra, Lilou Dekker, Sebastiaan Frowijn, Tim Teunissen scenografie Juul Dekker en Saar Scheerlings techniek Petyr Veenstra productieleiding Nadin Topal zakelijk leiding Marten Oosthoek foto Bowie Verschuuren

Kaartverkoop en meer informatie: www.circusreve.nl Greonterp, Friesland // 22-26 augustus

wo 22, do 23, vr 24, za 25 om 20.15 uur zo 26 aug 2018 om 15.30 uur

(De voorstelling is in première gegaan in Betondorp Amsterdam op 14 april).

Circus Reve is een coproductie van Theater Oostblok en Stichting Moskou. En wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds, Normafonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Amsterdam Oost, Gemeente Sudwest-Fryslân, Rabo Bank Amsterdam. Hoofdsponsor: Van Gelder Groep B.V. Sponsor: Vedett.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews, neem contact op met Bureau tamtam, Lonneke van Eden, lonneke@bureautamtam.nl / 06 – 290 30 776