De leden van het Europees Parlement stemmen woensdag over een resolutie over discriminatie en haatzaaiende teksten tegen LHBTI gemeenschappen in EU-landen, met name in Polen.

De resolutie is het sluitstuk van het debat over discriminatie en haatzaaiende teksten tegen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en interseksuelen (LHBTI) dat op 26 november in de plenaire vergadering plaatsvond.

Tijdens dat debat spraken de leden van het Europees Parlement hun bezorgdheid uit over de “LHBTI-vrije zones” in Polen. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen van dit najaar riepen tientallen gemeenten, provincies en provincies in het zuidoosten van het land deze zones uit, die “vrij zijn van de LHBTI-ideologie”. Hiervoor worden symbolische resoluties ingezet die de wet- en regelgeving op geen enkele manier veranderen of beïnvloeden, maar die bijdragen aan het stigmatiseren en uitsluiten van LHBTI’s, aldus de leden van het EP.

Debat: Dinsdag 26 november

Stemming: Woensdag 18 december

Procedure: niet-wetgevende resolutie


Bron: https://www.europarl.europa.eu/news/nl/agenda/briefing/2019-12-16/4/europees-parlement-veroordeelt-lhbti-vrije-zones-in-polen