Rowan County, Kentucky, 7 november 2018 

Kim Davis is weg gestemd. 

Kim Davis (1965), de vrouw die drie jaar geleden (2015) een homo-paar de vergunning voor hun huwelijk weigerde, is bij de verkiezingen van gisteren verslagen door Elwood Claudill jr met 700 stemmen. Omdat zij weigerde, werd zij door de rechter wegens ‘minachting van de rechtbank’ tot een gevangenisstraf veroordeeld. Haar medewerksters verleenden wel de benodigde papieren, waardoor zij enkele dagen later weer vrij kwam. 

Haar functie van Ambtenaar van Burgerzaken (‘County Clerk’) is een openbare functie en moet iedere 4 jaar worden verkozen. Haar termijn eindigt op zondag 6 januari a.s. Mw Davis is vier keer getrouwd geweest met drie verschillende mannen. Toen een van haar schoonmoeders kwam te overlijden en verzocht om een kerkelijk uitvaartdienst, werd mw Davis zo gegrepen, dat zij lid werd van de lokale Apostolische-Pinkstergemeente. Deze gemeenschap zegt dat zij de bijbel letterlijk neemt. 

Op de foto: David Moore, die in augustus 2015 met zijn man David Ermold wilde trouwen, staat aan het loket met achter het glas een gebarende mw Davis. 

Bronnen: CNN.com + Wiki.