PERSBERICHT

Kinderwens uit de kast: singles en stellen, LHBT+ of hetero, op weg naar ouderschap

25 april 2019

Invulling geven aan je kinderwens. Vanuit deze gedachte organiseert Roze Ouderschap Noord-Nederland (RONN) op 26 mei 2019 voor de derde keer een brede ouderschapsbijeenkomst met een speeddate, workshops en een ouderschapscafé.

Steeds vaker zien we in het straatbeeld gay couples met kinderen. En ook alleenstaande vrouwen zien mogelijkheden om met een homostel hun gezamenlijke wens in vervulling te laten gaan. Wel is het krijgen van kinderen voor alleenstaanden, homo- en of lesbische stellen vaak een stuk complexer dan voor heterostellen. Hoe kom je nu iemand tegen om samen je kinderwens mee vorm te geven?

RONN organiseert daarom een speeddate waarin individuen en stellen worden gematcht. In een kort, oriënterend gesprek kunnen ze elkaar wat beter leren kennen om zo te bepalen of ze op een ander moment nog uitgebreider met elkaar in gesprek willen gaan.

Wat komt er nog meer bij kijken, wat kun / moet je allemaal regelen? Voor de meest gestelde vragen onder de doelgroep hebben wij workshops georganiseerd met uitleg door ervaringsdeskundigen en inhoudelijke experts. Zo zijn er workshops over co-ouderschap (met medewerking van Stichting Meer dan Gewenst), pleegzorg (Yorneo), kinderen krijgen via een fertiliteitskliniek (Nij Barrahûs) en over de juridische kant van het ouderschap (Meerburg & Mok Advocaten).

Tot besluit van de middag is er een gezellig roze ouderschapscafé waar mensen die al kinderen hebben in een ontspannen sfeer in gesprek gaan met (wens)ouders over alles wat er bij ouderschap komt kijken.

Organisatie

RONN is een initiatief van het COC Groningen-Drenthe. RONN is bedoeld als informatieplatform voor roze ouderschap, van kinderwens tot geboorte, en van zwangerschap tot puberproblemen. We organiseren evenementen en activiteiten voor roze (wens-) ouders en hun kinderen, waarbij we de regio Noord-Nederland als doelgebied hebben.

Praktische informatie

De bijeenkomst is op zondag 26 mei in een kinderdagverblijf in de stad Groningen. De inloop is om 13.00 uur, de workshops en het roze ouderschapscafé zijn later op de middag. Deelname aan de speeddate kost €5,-, de workshops zijn gratis. Deelname kan alleen via opgave vooraf.

Meer informatie over de aanmelding en het programma is te vinden op http://www.cocgd.nl/roze-ouderschap of via de Facebookpagina van Roze Ouderschap Noord-Nederland https://www.facebook.com/Roze-ouderschap-Noord-Nederland-357994144353423/