Wat een dag van acceptatie had moeten worden, pakte anders uit voor het Trinitas Gymnasium in Almere. Een groep leerlingen is bedreigd omdat ze een bijdrage leverden aan Coming Out Day. In chatgesprekken op Instagram zou ook gedreigd zijn met het gebruik van een vuurwapen, zo vertellen meerdere leerlingen anoniem tegen Hart van Nederland.

De school en de politie kunnen geen details geven over de bedreigingen. Een woordvoerder van de school benadrukte dat er geen wapen op de school is geweest. De school weet van een aantal bedreigers wie ze zijn. Het gaat om leerlingen van het gymnasium zelf. Die leerlingen zijn voorlopig niet welkom.

In het bijzijn van wethouder Soetekouw werd vanochtend de regenboogvlag gehesen. Een aantal leerlingen had zich voor dit project ingezet, maar dit viel kennelijk niet bij iedereen in goede aarde. Zij werden het slachtoffer van dreigende en homofobe taal op social media. De school heeft vervolgens besloten de ouders van de leerlingen op de hoogte te stellen met twee brieven.

 

Homofobe en dreigende toon

In de eerste brief schrijft de school: “Helaas is de feestelijke aankondiging hiervan voor een aantal jongeren, waaronder leerlingen van Trinitas Gymnasium, reden geweest om berichten op social media te plaatsen met een homofobe en dreigende toon. Dit gaf ons aanleiding om gistermiddag in gesprek te gaan met de politie. […] Uiteraard vinden wij het als school volstrekt onacceptabel dat leerlingen anderen bedreigen en uitsluiten. U heeft samen met uw kind voor deze veilige en kleinschalige school gekozen. Laten wij samen optrekken om dat zo te houden.”

In eerste instantie twijfelde de school of het hijsen van de vlag wel door kon gaan. De tweede brief van het gymnasium wist gelukkig beter nieuws te brengen. Na onderzoek van de politie kon het evenement gewoon doorgaan.

De leerlingen die nog niet door de school zijn aangesproken op hun gedrag, maar waarvan wel bekend is dat ze onacceptabele dingen hebben geschreven op social media, hebben nog tot maandag om zich te melden bij de school. Dan zullen ze een gesprek met een anti-pestcoördinator krijgen.

 

Applaus voor acceptatie op Coming Out Day

In aanwezigheid van de wethouder is vanochtend dus toch de regenboogvlag gehesen. Wel waren er enkele agenten bij de school aanwezig. Een woordvoerder van de school laat Hart van Nederland weten dat dit onder luid applaus werd gedaan. Ook de speeches van de wethouder en de rector van de school werden positief ontvangen.

Bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/leerlingen-gymnasium-almere-met-vuurwapen-bedreigd-om-coming-out-day/