Een groep studenten is van plan om een tegen-protest te laten horen, wanneer de Westboro Baptisten Kerk een gay klasgenoot aanvalt.

De studenten zullen zich om John Bain scharen, die de eerste atleet was die afgelopen januari “er voor uit kwam” dat hij gay is. Bain meldde zich publiekelijk in een interview afgelopen januari, maar hij vertelde het zijn coach en teamgenoten al een tijd eerder.

He zei dat als hij zich ‘verborgen’ had gehouden, dit zijn kwaliteiten had geschaad omdat hij zijn concentratie zou moeten richten op het verborgen houden.

Bain’s ‘coming out’ lokt een protest uit van de Westboro Baptisten Kerk a.s. maandag. Deze kerk houdt vaker optochten tegen lhbt-vriendelijke gebeurtenissen. De leden van deze kerk claimen dat homoseksualiteit een kwaad is. Vorig jaar begon de kerk Bain al zwart te maken, nadat hij zijn berichten op social media in interviews om ‘uit de kast te komen’ had gedeeld. Het schoolhoofd van Bain’s college zei tegen een radio:’ ik denk dat we unaniem zijn dat dit niet een groep is die aandacht van iedereen verdient’.

Jake Bain sprak later in het openbaar over hoe belangrijk het voor hem is om als eerste lid van het school rugbyteam uit de kast te komen. Voor de eerste keer in mijn leven voel ik eindelijk trouw aan mezelf en zo hoort het ook te zijn, aldus Jake Bain toen.

Bron: Pinknews.co.uk; Vertaling: MT.