Parijs, 9 september 2017

Pierre Bergé, levenspartner van Yves Saint Lauren en mede-oprichter van de YSL-mode-merk, is gestorven op de leeftijd van 85 jaar. Hij woonde in het Zuid-Franse stadje Saint-Remy-de Provence.

Bergé en Saint Lauren hadden een samenlevingscontract gesloten enkele dagen voordat YSL kwam te overlijden. Samen met Yves Saint Lauren betekende Bergé enorm veel voor de Franse en wereld-mode. Hij ondersteunde allerlei maatschappelijke projecten vanuit zijn particulier kapitaal.

Bergé zei bij het overlijden van YSL:
‘Het is nu noodzakelijk dat wij gaan scheiden. Ik weet niet hoe ik dat moet doen, omdat ik dat nog nooit eerder heb gedaan. Hebben we elkaar ooit eerder verlaten?’
‘Ik weet dat ik jou erg respecteer en wat ik je schuldig ben en eens zal ik je weer ontmoeten onder Marokkaanse palmen’.