Feesten tijdens de Pride: Van Drag Bingo tot potten-en-pannentechno

Naast de bekende botenparade op zaterdag 4 augustus worden tijdens Pride Amsterdam ook veel club- en straatfeesten georganiseerd. Een selectie uit het bonte aanbod.

Straatfeesten in de Reguliers

De Reguliersdwarsstraat is een geliefde (en vaak drukke) plek waar feestgangers zich tijdens de Pride op vrijdagavond en zaterdagavond vermaken. Tijdens de straatfeesten draaien verschillende dj’s buiten tot 0.00 uur ‘s nachts. Daarna gaat het bij diverse kroegen in de straat tot diep in de nacht verder.

Drag Olympics

Dit jaar vindt bij het Homomonument de veertiende editie plaats van de Internationale Drag Olympics. Dat is het grootste sportevenement voor dragqueens en dragkings. Ook kan er gedanst worden op muziek van de dj’s Priszilla, Moog en Eljaney.

Pleinfeest Dam

Op de Dam kunnen bezoekers drie dagen lang losgaan op muziek van nationale en internationale dj’s en artiesten. De line-up bestaat uit onder anderen DJ Jean, Shermanology, Gregor Salto, Jodie Harsh, Melanie C en Eleni Foureira. De zondag staat in het teken van de officiële afsluiting van de Pride.

CRASH Amsterdam

Voor het eerst in de buitenlucht: het bdsm- en fetisjfeest CRASH, georganiseerd door Fetish Heart. Op het Beursplein staan twee avonden lang dj’s en artiesten en verschillende acts uit de fetisjwereld. Een must voor ruimdenkende techno- en houseliefhebbers.

Our Love

Het feest na de botenparade vier je op zaterdag ook op het Amstelveld. Met veel vertrouwde en nieuwe namen uit de Amsterdamse gay- en undergroundscene zoals Carlos Valdes, Sandrien, Cormac, Daan Groeneveld en TITIA.

Pride Is Burning

In De Marktkantine staat het tijdens Pride Is Burning twee nachten lang in het teken van de Pride. Een groot deel van de zogenoemde lgbtqi+-gemeenschap en iedereen met een open mind dansen hier op beats van nationale en internationale dj’s.

PRIK Pride Street Parties

In de Spuistraat staan vrijdag en zaterdag twee straatfeestjes op het programma. Ook omliggende bars en foodtrucks doen mee aan het feest. Bezoekers kunnen hier genieten van de beats van dj’s en andere artiesten.

LGBT+ Refugee Fundraiser

Waterkant organiseert een speciale avond tijdens de Pride ter ere van de Sehaq Queer Refugees Group. De fundraiser wordt afgetrapt met de POP Cultuur Quiz gevolgd door Drag Bingo. Tussendoor en na het programma is er muziek.

Joost van Bellen All Night

Wie anders dan dj Joost van Bellen is in staat om tijdens de Pride met een speciale afterparty te komen? Hij staat er al jaren om bekend zich in te zetten voor de rechten van de lhbt’ers. Verwacht de door de dj zelfbenoemde genres als potten-en-pannentechno en weirdohouse.

Bovenstaand overzicht is een selectie gemaakt door de redactie van NU.nl. Heb je een aanvulling? Laat jouw tip achter in een reactie onder het bericht.

Bron: NU.nl; Coverfoto: kissing men – wikipedia.