Vanaf 25 juni is de roze film Matthias et Maxime te zien bij Slieker Film. 

”Het was gewoon een spelletje. Acteren. Tijdens een feestje worden Matthias en Maxime geronseld om te acteren in de korte artfilm van het jongere zusje van een andere vriend – een vingeroefening voor de filmschool. Pas als ze hebben toegestemd, blijkt er een addertje onder het gras: de twee moeten zoenen.

Voor allebei deze laat-twintigers, toch al zoekend naar hun plek in de wereld, haalt dit spel onverwachte en serieuze gevoelens boven, waar ze zich geen raad mee weten. Matthias twijfelt over zijn gekozen pad, serieuze baan en stabiele relatie, terwijl Maxime (gespeeld door regisseur Xavier Dolan zelf) zich stort op zijn aanstaande vertrek naar Australië, de geijkte uitvlucht voor hen die zichzelf willen vinden.

Net na zijn dertigste verjaardag leverde Arthouse-wonderkind Dolan met ‘Matthias et Maxime’ alweer zijn achtste speelfilm af.  Xavier Dolan is op zijn best als zijn verhalen het kleinst ogen. Zeer goed gespeeld, met uiteraard een geweldige soundtrack, vlammende dialogen en Anne Dorval in haar vertrouwde rol als Dolan’s falende moeder.”

Klik HIER voor de trailer en om tickets te bestellen!