Transvrouw BeyonG Veldkamp op bezoek bij de Koning en Koningin

‘Deze lunch betekent heel veel voor mij. Het laat zien dat ook wij onszelf mogen zijn’

Den Haag, 18 oktober 2017.

Activiste BeyonG Veldkamp, die eerder dit jaar de Jos Brink Innovatieprijs in ontvangst naam voor haar werk, werd samen met 26 andere ‘uitblinkers’ uitgenodigd voor een lunch met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. In een hartverwarmende video vertelt ze wat dat met haar deed.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bieden elk jaar in Paleis Noordeinde een lunch aan aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Naast Ellie Lust en Eva Jinek was ook transgender activiste BeyonG Veldkamp uitgenodigd.

Bijzondere dag
‘Dat ik ben uitgenodigd door de Koning en de Koningin betekent heel veel voor mij en ook voor de biculturele en de transgendergemeenschap. Het laat zien dat we er mogen zijn, en dat we onszelf mogen zijn’, vertelt BeyonG in een video. ‘Het was een geweldige dag, die ik nooit meer zal vergeten.’

BeyonG is al jaren betrokken bij Respect2Love en Trans United. Dit jaar won ze de Jos Brink Innovatieprijs. Volgens de jury zet Veldkamp zich al jaren op een positieve manier in voor LHBTI-jongeren met een biculturele achtergrond. ‘Dit is een geweldige eer. Ik ga vooral door met mezelf zijn’, zei ze destijds.

Bron: Gay.nl