”Een kerk in het Zweedse Malmö heeft een nieuwe verbeelding van het Hof van Eden onthuld. De afbeelding bevat, in plaats van Adam en Eva, twee homoseksuele koppels. De slang uit het Bijbelverhaal wordt verbeeld door een transgender vrouw.

De Sint-Pauluskerk in Malmö onthulde de afbeelding, die boven een altaar gehangen is, bij de start van de adventstijd. De kerk laat weten “trots en verheugd” te zijn met het nieuwe kunstwerk. “We hebben beelden nodig die zich openstellen voor een grotere inclusie en identificatie in de kerk”,  zegt de kerk in een persbericht.

Het kunstwerk, genaamd Het Paradijs, is gemaakt door de Zweedse kunstenares Elisabeth Ohlson Wallin, die het recentelijk aan de kerk geschonken heeft. Ze groeide in de jaren ’70 op in een klein stadje in het midden van Zweden, waar het erg moeilijk was om voor je geaardheid uit te komen. Ze miste naar eigen zegge afbeeldingen in de kerk waarmee ze zichzelf kon identificeren.

Het Paradijs bevat één mannelijk en één vrouwelijk koppel. “Het plaats homoseksuelen vanaf het begin in Gods schepping”, aldus de kerk. Boven hen is in de boom een transgender vrouw te zien, in de rol van de slang.

“We zijn de kunstzinnigheid van Elisabeth dankbaar, waardoor we een geloofwaardige kerk kunnen bouwen die laat zien dat we allemaal, ongeacht van wie we houden en hoe we ons identificeren, in het Paradijs zijn ondergebracht”, voegt de kerk toe.”

 

Bron: https://www.out.tv/nieuws/zweedse-kerk-onthult-afbeelding-met-homoseksuele-adam-en-eva/