Bijeenkomsten

Wat doen wij?
Agenda

Bijeenkomsten

Zowel onze eigen ervaring als onderzoek wijzen uit dat kennismaking met andere LHBTI+’ers een belangrijke stap kan zijn in de zelfacceptatie. Onderdeel zijn van een groter geheel, waarin je geen uitzondering bent en waarin je gelijkgestemden ontmoet vermindert eenzaamheid, depressie en andere psychische klachten.

Daarom organiseert COC Friesland maandelijks bijeenkomsten gericht op ontmoeting. Hierbij worden verschillende doelgroepen bediend, zoals vluchtelingen, licht verstandelijk beperkte personen, ouderen, transgenders en jongeren (uiteraard allemaal LHBTI+).
Daarnaast vindt maandelijks een filmavond en een vrijdagmiddagborrel plaats voor eenieder die geïnteresseerd is.

Groepen

Samen met andere LHBTI+’ers

Eerste vrijdag

van de maand

Cocktail

De Cocktailgroep is voor LHBTI+ vluchtelingen en asielzoekers.

Over Cocktail
Op de 1e vrijdag van de maand is er tussen 14.00 en 16.00 uur een bijeenkomst waar je terecht kunt voor een gesprek, andere mensen kunt ontmoeten en ook iets gezelligs kunt doen. Wij zorgen voor een dagprogramma met input van de deelnemers. Wil jij ook meedoen? Neem dan contact met ons op via cocktail@cocfriesland.nl

Laatste zondag

van de maand

Jong&Out

Jong&Out is de groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Over Jong&Out

Elke laatste zondag van de maand wordt er van 13.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst georganiseerd. Er is ook een instagram zodat je contact kunt zoeken met de organisatoren (‘Frieslandjongenout’). Je kunt je ook aanmelden op de landelijke website waar je misschien al in contact kunt komen met onze bezoekers: www.jongenout.nl

We hebben een locatie in Leeuwarden en in Sneek. Heb je vragen dan kan je ons mailen op: jongenout@cocfriesland.nl

Derde dinsdag

van de maand

Rozee

Rozee is de groep voor ouderen, vanaf ongeveer 50 jaar.

Over Rozee

Rozee komt elke 3e dinsdag van de maand bij elkaar. Er komen verschillende onderwerpen aan bod en er worden regelmatig uitstapjes gemaakt. Bezoekers komen vaak zelf met plannen voor invulling van de middag. Ook is er een Rozee lunchgroep die in de eerste week van de maand bijeenkomt. Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op via rozee@cocfriesland.nl

Laatste vrijdag

van de maand

Expreszo

Expreszo is er voor LHBTI+ jongeren van 18 tot en met 26 jaar

Over Expreszo

Bij Expreszo organiseren we elke maand een LHBTI+ meeting. Elke laatste vrijdag van de maand (soms een weekje eerder) vindt deze meeting plaats. We doen leuke dingen samen zoals o.a een bingo, spelletjes, bowlen of een picknick.

Wil je ook meedoen? Kijk dan op onze Facebook: www.facebook.com/ExpreszoFriesland of Instagram: ‘expreszofriesland’. De kosten voor elke meeting (incl. eten en drinken) zijn 3 euro.

Je kan ons ook een mail sturen op: Expreszo@cocfriesland.nl

Tweede zaterdag

van de maand

Zonder Stempel

Voor LHBTI+ mensen met een licht verstandelijke beperking.

Over Zonder Stempel

Een ontmoetingsmiddag voor LHBTI+ mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). We doen uitstapjes naar bijvoorbeeld het Sooscafé van Groningen, een winterwandeling door Leeuwarden of we gaan naar een café. De middag wordt begeleid door iemand van COC Friesland.

 

Momenteel zoeken we naar begeleiders voor deze groep. Heb je intresse dit op te pakken stuur dan een email naar vrijwilligers@cocfrriesland.nl

Tweede zaterdag

van de maand

TGF

Voor de doelgroep Transgender- en nonbinary*.

Over TGF

Ben jij op zoek naar transgender*meetings in het hoge noorden?
Elke 2e zaterdag van de maand kun je terecht bij de Transgendergroep Friesland (TGF). Een groep voor Transgender- en nonbinary* doelgroep.

Elke avond heeft een thema dat wordt afgewisseld met leuke en leerzame activiteiten. Voor meer informatie en aanmelding kun je mailen naar tgf@cocfriesland.nl – en wil je in onze gezellige WhatsApp groep, stuur dan je telefoonnummer mee. Zien we je snel?

Persoonlijk gesprek

Noord Nederland

Orpheus

Mensen in een heterorelatie die willen praten over homoseksuele gevoelens.

Over Orpheus

Orpheus werkgroep Noord Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) biedt een plek voor mensen in een heterorelatie om te praten over homoseksuele gevoelens. Deze werkgroep bestaat uit vier leden: twee homoseksuele mannen, een lesbische vrouw en een hetero vrouw. Een persoonlijk gesprek kan alleen of samen met uw partner plaatsvinden.

Dit is mogelijk op een locatie die in onderling overleg bepaald kan worden.
U bent van harte welkom.

Voor meer informatie: https://orpheusnederland.nl/

Groepen

Vrijwilligers

Leden

Jaar ervaring

Contact

Adres: Snekertrekweg 1, 8912AA, Leeuwarden

Email: info@cocfriesland.nl
Voorzitter: voorzitter@cocfriesland.nl

Op afspraak geopend