Online theateravond – thema lhbtqiap+

Wanneer

11/02/2021    
20:15-21:15

In deze tijd waarin we nog steeds voornamelijk thuis en op afstand van elkaar moeten blijven, is het des te belangrijker om met elkaar in contact te zijn. Wij willen graag verbinding blijven maken en mensen helpen om ook in verbinding te blijven met elkaar. Dit doen we op de manier waarvan we weten dat deze goed werkt: door middel van theater. 11 februari staat het thema lhbtqiap+ op de agenda.

Queer Stories

Deze voorstelling gaat over lhbtqiap+ jongeren. Vijf jonge mensen delen verhalen over hun beleving van gender en zijn openhartig over hun twijfels en voorkeuren in de liefde. Op een lichte en openhartige manier starten ze het gesprek over dilemma’s als: welke labels bestaan er en waarom? Helpt het je om je identiteit een naam te geven of voelt dit juist beklemmend? Hoe ga je om met de ‘labels’ van anderen? Heb je een voorbeeldfunctie en is het daarom wenselijk ‘out’ te zijn op zoveel mogelijk plekken? Hoe kan je reageren als je gediscrimineerd wordt? Waar vind je informatie over veilige seks en wat zijn je mogelijkheden als je graag kinderen wil?

Een droom van gras

In Een droom van gras wordt het verhaal verteld van een jongen die als homo niet kon aarden bij zijn voetbalclub en daarom is gestopt met de sport. Hij fantaseert nog steeds over hoe zijn leven eruit had gezien als hij wel was blijven spelen. Ook zie je de worsteling van een jeugdcoördinator die de opdracht krijgt ‘iets met dit thema’ te doen, maar geen idee heeft hoe. Het is een korte, toegankelijke voorstelling die het gesprek kan openen over hoe iedereen zich thuis kan voelen in de sportwereld.

 

Aanmelden: https://www.liveyourstory.nl/online-voorstellingen