Inloopspreekuur mannen die seks hebben met mannen

GGD Fryslân verzorgt elke 1e en 3e donderdag van de maand een inloopspreekuur voor mannen die seks hebben met mannen op de GGD. Vanaf 1 maart 2020 is het inloopspreekuur elke donderdag in de oneven week.
Mannen kunnen zich gratis en anoniem laten testen op soa/hiv en laten vaccineren tegen hepatitis B. Aanmelden kan tussen 17.00 en 18.00 uur en je wordt geholpen op volgorde van binnenkomst. Adres: harlingertrekweg 58 Leeuwarden.

Soa
MSM lopen meer risico op een soa. Om de mogelijkheden voor testen uit te breiden verzorgt GGD Fryslân een inloopspreekuur buiten kantoortijden. Voor meer informatie over soa en veilig vrijen kijk op www.mantotman.nl.

Hepatitis B
Hepatitis B is een ernstige ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door het hepatitis B virus. Het is een soa die veel voorkomt, ook in Nederland. Eén op de 10 mannen die seks heeft met mannen raakt besmet met hepatitis B. Van één sekscontact kun je besmet raken met het virus. Een condoom gebruiken is niet afdoende, alleen een serie van drie vaccinaties geeft langdurig bescherming. Tijdens het inloopspreekuur wordt er gratis gevaccineerd tegen hepatitis B.

Seksuele gezondheid
Ook met vragen over seksualiteit, verliefdheid en alles wat daarbij komt kijken kunnen mannen terecht bij GGD Fryslân.
GGD Fryslân is een onderdeel van Sense Noord, het centrum voor seksuele gezondheid in Friesland, Groningen en Drenthe.

Testlab
Testlab is een online aanvraagsysteem voor een soatest gericht op mannen die seks hebben met mannen. Bij testlab is een soa- en hivtest een stuk gemakkelijker uit te voeren omdat een bezoek op een spreekuur niet nodig is. Voor meer informatie en het aanvragen van een online-soatest kijk op www.mantotman.nl/testlab

Afspraak
Wanneer er meer behoefte is aan een consult op afspraak, kan dit gemaakt worden via Sense Noord 0900-7367366. Een online afspraak maken voor een hepatitis B vaccinatie bij GGD Fryslân kan via
www.mantotman.nl/vaccinatie