Wij wensen jullie allemaal een fijne Internationale Vrouwendag! Vandaag delen wij opnieuw een voorproefje van een mooi project voor Roze Zaterdag. Lees snel verder!

 

‘’Dat ik nu voorzitter ben van COC Friesland had ik vroeger nooit kunnen denken.

Opgegroeid in West-Friesland, waar je als vrouw met een man trouwt en waar homo’s flikkers waren…

Dit plaatje had ik in mijn hoofd; huisje, boompje, beestje en vooral heel normaal zijn. Op dat moment kende ik niet anders, maar toen ik op een avond in de kroeg stond met een vriendje, kwam ik recht tegenover mijn gevoel te staan. Ik keek hem aan, maar zag in mijn ooghoek een vrouw. Het liefst wilde ik naar haar toe gaan en met haar praten, maar ik hield mezelf tegen. Ik stond tussen twee werelden in. De één die mij bijgebracht is en de ander die ik aan het ontdekken was.

Ik ben getrouwd met een man en kreeg samen met hem twee kinderen. Mijn gevoel voor vrouwen groeide met de jaren en ik zoende af en toe met vrouwen in de kroeg. Ik voelde me vrij en had het goed met mijn man, maar had ook twijfels. Ik volgde series waarin homoseksualiteit een prominente rol speelde en kon mij goed inleven in de personages. Het gevoel om samen met een vrouw te zijn werd steeds groter.

Op Valentijnsdag werd ik verliefd op een vrouw en even later ging ik scheiden van mijn man. De liefde tussen mij en de vrouw kreeg de ruimte en werd alleen maar groter. Zelfs zo groot, dat we elkaar een jaar later het jawoord hebben gegeven en samen nog een prachtige dochter hebben gekregen. De bruiloft voelde als een sprookje, terwijl ik vroeger dacht dat dit tussen een prins en prinses was. Ik zei ja tegen mijn vrouw, maar ook ja tegen het leven dat ik altijd al wilde.’’

Fotografie door: Menno de Boer

Tekst door: Petra Pruiksma