Een flink deel van de reformatorische scholen vindt dat seks alleen plaats kan vinden binnen een huwelijk tussen een man en een vrouw. Dat meldt het datajournalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) na onderzoek.

Nederland telt 170 reformatorische scholen voor het basis- of voortgezet onderwijs. Van de 137 scholen die een schoolprofiel of iets soortgelijks online hebben staan, staan er 34 afwijzend tegenover homoseksualiteit, meldt Pointer.

,,Wij geloven dat op grond van de Bijbel het huwelijk en de seksualiteit daarbinnen bedoeld is voor één man en één vrouw. Voor andere relaties of samenlevingsvormen biedt de Bijbel geen ruimte”, zegt bestuurder Pieter Moens van de Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) tegen het platform. Bij deze vereniging zijn de meeste reformatorische scholen aangesloten.

Moens geeft aan dat alle aangesloten scholen, dus ook de scholen die dit niet specifiek in hun schoolprofiel noemen, op dit punt dezelfde visie uitdragen.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk noemt het tegenover het platform onaanvaardbaar: ,,Dit gaat rechtstreeks in tegen de gelijke behandeling van homo’s en hetero’s.”

Volgens lhbti-belangenorganisatie COC creëert het gebrek aan uitleg van andere morele standpunten een onveilig klimaat voor lhbti-leerlingen. ,,Er staat in de wet dat elke school respect en een veilig klimaat voor lhbti-leerlingen moet creëren. Als ouders van tevoren al moeten beloven dat ze achter deze standpunten staan, kan je nooit zorgen voor respect en veiligheid voor die groep op school”, aldus een COC-woordvoerder tegen Pointer.”

 

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/veel-reformatorische-scholen-zijn-tegen-homohuwelijk~a191db8c/