”Vandaag verscheen er in het dagblad Trouw een transfoob opiniestuk dat rechten van trans mensen als een gevaar voor vrouwen framet. Wij betreuren het dat media ruimte geven aan berichten die aanzetten tot haat. Waarom zouden meer veiligheid, zelfbeschikking, bescherming van de identiteit en gelijke behandeling voor de ene groep, onveiligheid opleveren voor een andere groep?

Maak jij je zorgen over dit soort geluiden in de media? Weet dan dat je niet alleen staat. De vrouwenbeweging in Nederland steunt transgenderrechten. Ook zij weten dat de rechten van trans vrouwen niet tegenover de rechten van cisgender vrouwen staan.

Wil je toch je stem laten horen, laat je dan luid horen vóór de rechten van trans personen. Steun de zelfbeschikking, gelijke rechten en bescherming van de identiteit door te reageren op de internetconsultatie voor de aanpassing van de Transgenderwet. Meer over deze wet lees je hier.”

 

Bron: https://www.transgendernetwerk.nl/veiligheid-voor-alle-vrouwen/?fbclid=IwAR1ALvtEo9GR1NgBI0bzYcaQq6R67UG9UZiU9I7bIVipqlMdrZXgvZKXYcU