Potenrammen is helaas nog steeds actueel. 

Afgelopen weekeinde werden in België, Armenië en Engeland diverse homo’s in elkaar geslagen (in 2 landen van de EU!). 

In Gent zijn twee homo’s in elkaar geslagen .

In de Belgische stad Gent zijn twee homo’s in elkaar geslagen door hun buren. De politie spreekt tegen Belgische media van gaybashing: geweld vanwege de seksuele geaardheid van de slachtoffers.

De politie gaat ervan uit dat de buurvrouw op de parkeerplaats voor hun appartementencomplex een discriminerende opmerking naar een van de mannen had gemaakt; dat deden zij en haar man vaker. Daarop ontstond een ruzie, waarbij de man en vrouw met onder meer een metalen voorwerp op het homostel insloegen.

Een van de slachtoffers ligt met twee gebroken ruggenwervels in het ziekenhuis. Zijn partner heeft hoofdletsel. Onderzocht wordt of hij een schedelbreuk heeft.

De buren, die in de buurt als gewelddadig bekendstaan, vluchtten na de mishandeling. Ze zijn nog niet gepakt.

Een bende van 30 personen valt enkele lhbt-activisten aan in Armenië.

In Armenië werden enkele homo-aktivisten in het dorp Shantukh in elkaar geslagen. Zij verbleven in een huis, maar daarvan werden de ramen ingegooid en er had zich snel een groep gespuis verzameld, die hen later in elkaar sloeg. De politie kwam pas enkele uren nadat de lhbt-aktivisten alarm hadden geslagen. Enkele leden van de lhbt-groep moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen voor de opgelopen verwondingen. 

De politie van Brighton zoekt naar drie mannen die een homo een kaak kapot sloeg. Zijn vriend liep gezichtsbeschadigingen op. De politie van het district Sussex heeft de camera-beelden vrijgegeven van deze drie janhagel. 

Note redactie: is het vreemd dat homo’s/lesbo’/trans en anderen zich in het openbaar niet durven te uiten?

Bron: NOS.nl + Pinknews.co.uk; Coverfoto: wikipedia.