10 april 2018

Een 32-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag 8 april mishandeld op de Oude Haagseweg, vlakbij de mannenontmoetingsplaats in landschapspark De Oeverlanden in Amsterdam-West. Het slachtoffer raakte bij de mishandeling gewond en liep daarbij gezichtletsel op.

De politie heeft dezelfde nacht nog twee verdachten opgepakt. Het gaat om Amsterdammers van 20 en 25 jaar.

De politie onderzoekt of de seksuele oriëntatie van het slachtoffer iets met de mishandeling te maken heeft. “In het onderzoek wordt onder andere bekeken of er bij de mishandeling discriminatoire aspecten meespeelden”, laat de politie weten. “Politie en het OM hebben speciale aandacht voor delicten waarbij discriminatie mogelijk een rol heeft gespeeld.”

Bezoekers van de mannenontmoetingsplaats bij De Oeverlanden laten weten dat er in het bos en op de parkeerplaats vaker bedreigingen en mishandelingen plaatsvinden. Vorig jaar juli werd een bezoeker mishandeld. Afgelopen februariwerd in het tv-programma Undercover in Nederland van Arnold Stegeman duidelijk dat groepjes jongeren met regelmaat bij de mannenontmoetingsplaats komen om bezoekers verbaal te intimideren en met geweld te bedreigen.

[Bron: COC NL, Politie.nl, AT5 – Foto Oeverlanden: CC-Matthew Pennell]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?